Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Nagyszabású terrortámadást hiúsítottak meg Jordániában

2004.04.26. 21:51
Az ammáni amerikai nagykövetség és a jordániai hírszerzés központja ellen tervezett nagyszabású vegyi- és mérgesgáztámadást egy terrorista az al-Kaida terrorszervezet iraki hadműveleti főnökének parancsára.
A jordániai állami televízió hétfő este sugározta az őrizetbe vett gyanúsított vallomását. A hatóságok már korábban bejelentették, hogy tudnak a terrortámadás tervéről, amelynek a részletei azonban csak a most közölt vallomásból derültek ki.

Azmi Dzsajjúszi a húszperces adásban elmondta: Irakban találkozott Abu Muszab az-Zarkavival, hogy megtervezzék az utóbb meghiúsult terrorcselekményeket, amelyek az ammáni hatóságok szerint akár 80 ezer halálos áldozatot is követelhettek volna. Amerikai gyanú szerint a jordániai állampolgárságú Zarkavi áll az Irakban Szaddám Huszein volt elnök bukása óta elkövetett terrorcselekmények mögött. A férfi fejére 10 millió dolláros vérdíjat tűztek ki az Irakban állomásozó koalíciós erők.

Mint azt a jordániai biztonsági erők illetékese az állami televízióban elmondta, a rendőrség megölte, illetve őrizetbe vette a támadás végrehajtására készülő terroristasejt tagjait, és lefoglalt egy 20 tonna robbanóanyaggal megrakott teherautót.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!