Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Három embert ölt meg a videomagnóba rejtett bomba

2003.09.22. 10:41
Három ember életét vesztette, húsz pedig megsebesült, amikor pokolgép robbant a kasmíri Radzsuriban vasárnap. Tíz napon belül ez már a második véres merénylet Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részén.
Videomagnóba rejtett pokolgép robbant egy cipőbolt előtt Radzsuriban, Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részén. Az indiai rendőrség szerint a detonációban három ember vesztette életét, húsz pedig megsebesült. A hatóságok szerint a merénylők célpontja az indiai hírszerzés egyik magas rangú tisztje volt, aki az áldozatok között van.

Összecsapások

Az elmúlt három hétben ugrásszerűen megnőtt a fegyveres támadások száma a pakisztáni-indiai határon fekvő Kasmír területén. Szombat este hat ember vesztette életét az indiai Szrinagarban, amikor pakisztáni aknák hullottak a településre. India azzal vádolja Pakisztánt, hogy segíti a fegyveres elszakadás-pártiak átjutását az indiai területekre. Az indiai hadsereg azt állítja, hogy szeptemberben eddig tizennyolc behatolási kísérletet hiúsítottak meg, jelentette a BBC.

Egymást hibáztatják

India továbbra sem hajlandó addig tárgyalásokat folytatni Pakisztánnal, amíg az állítólag Pakisztán által támogatott szeparatisták nem hagynak fel a merényletekkel. Pakisztán ugyanakkor azt állítja, hogy India eddig igen keveset valósított meg Vadzspaji indiai miniszterelnök által áprilisban bejelentett béketervekből.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!