Vilma
-7 °C
4 °C

Katrina: a legdrágább hurrikán

2006.08.25. 17:49
A Fehér Ház tájékoztatása szerint az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén az infrastruktúra helyreállítása, a törmelék és a hordalék eltakarítása, a fedél nélkül maradtak lakbéréhez nyújtott támogatás, a társadalombiztosítási szolgáltatások, adókedvezmények rekordnagyságú összeget emésztettek fel.

118 milliárd dollárt (25 ezer 606 milliárd forint) költött eddig az Egyesült Államok kormánya a Katrina hurrikán okozta károk helyreállítására a Fehér Ház tájékoztatása szerint.

Az összeg olyan költségeket takar, mint az infrastruktúra helyreállítása, a törmelék és a hordalék eltakarítása, a fedél nélkül maradtak lakbéréhez nyújtott támogatás, vagy társadalombiztosítási szolgáltatások, adókedvezmények a károsultaknak.

Az elnöki hivatal beszámolója szerint New Orleans védőgátja közel ugyanolyan vagy még jobb állapotban van a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően, mint a természeti csapás előtt volt. Az érintett három szövetségi állam területén hátramaradt kilenc köbkilométernyi törmelékből 7,9-et takarítottak el.

A Katrina nemcsak a legdrágább hurrikán volt az Egyesült Államok történetében, de az egyik legtöbb halálos áldozattal járó is. Tavaly augusztus 29-én csapott le az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén, rendkívüli károkat hagyva maga után Louisiana, Mississippi és Alabama szövetségi államokban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!