Natália
-3 °C
7 °C

Külföldi menedzserminiszterek Kazahsztánban

2004.09.17. 16:24
A kazah elnök az állami irányítás reformja keretében felállítandó kísérleti minisztériumot bízná meg a nem kazah menedzserminiszterek kifizetésére.
A kazah kormány kibővített ülésén, melyen részt vettek a kormánytagok mellett az elnöki hivatal munkatársai is, az állami irányítás reformját vitatták meg. Nurszultan Nazarbajev elnök elmondta: arra van szükség, hogy az állami szolgálatban magasan képzett munkaerőt alkalmazzanak, megőrizzék a hivatásos személyzeti potenciált, és csökkentsék a korrupciót a közigazgatásban.

"Ebből a szempontból a leghatékonyabb módszernek az látszik, ha az állami hivatalnokok fizetését felemelik, közelítik a magánszektorban szokásos javadalmazáshoz" - hangsúlyozta az államfő.

Nazarbajev megbízta a kormányt, hogy hozzon létre egy kísérleti minisztériumot, amelynek joga lesz tartalékolni bizonyos számú keretet magasan képzett, jól megfizetett szakemberek számára. Ebbe a keretbe meghívhatnak külföldi menedzsereket is, akik akár kazah minisztériumokat és főhivatalokat is irányíthatnának, de kazah vállalatokat mindenképpen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.