Gyöngyi
2 °C
13 °C

Hat brit katonát öltek meg Irakban

2003.06.24. 19:20
A háború befejezése óta a legnagyobb veszteségét szenvedte el a brit hadsereg Irakban. Amara városánál hat katona vesztette életét egy támadásban. Egy másik incidensben irakiak landolás közben megtámadtak egy sérült ejtőernyős kimentésére küldött kommandósokat szállító helikoptert.
Hat brit katona életét vesztette, nyolc megsebesült két Amara környéki támadásban - jelentette be a brit miniszterelnöki hivatal. A hat halálos áldozatot követelő első incidens részleteiről a hivatal még nem számolt be. Az áldozatok családjait még csak most értesítik, részleteket csak ezután közölnek - írja a BBC.

Félresikerült mentőakció

A másik támadásban brit ejtőernyősök járőre keveredett tűzharcba a Bászrától kétszáz kilométerre észak-nyugatra fekvő város közelében. A támadók egy katonát megsebesítettek és kilőttek két harcjárművet - írja a BBC.

A megtámadottak mentésére egy CH-47-es Chinook helikoptert küldtek. A kommandósokat szállító helikoptert az irakiak landolás közben tűz alá vették. A gépen hét kommandós sérült meg, hárman súlyosan.

"Mindannyikat kimentették, most kórházban ápolják őket" - idézi a védelmi minisztérium az esetről kiadott közleményét a BBC.

Az elmúlt hetekben egyre gyakoribbak a megszálló csapatok elleni támadások Irakban. A támadások eddig jellemzően az amerikai csapatok ellen irányultak - írja a BBC.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.