Zalán
6 °C
19 °C

Kerryért rajonganak a sztálinisták

2004.03.06. 15:13
Kapcsolódó cikkek (1)
Nem győzi eléggé dicsérni John Kerryt az észak-koreai sajtó. A dicshimnuszokat eddik kizárólag a kedves vezérnek tartogató sztálinista lapok az amerikai-észak-koreai enyhülést várják a demokraták jelöltjétől. A republikánusok Jane Fonda után már a sztálinisták barátságával is cikizhetik Kerryt.
Új sztárja van az észak-koreai sajtónak. A teljes egészében a sztálinista rezsim ellenőrzése alatt álló újságok, a rádió és a televízió Kim Dzsong Il, a kedves vezér ajnározásán túl majd elolvad, ha John Kerry neve kerül szóba - írja a Financial Times.

Kifogytak a jelzőkből

A hivatalos koreai rádióadó szinte összes beszédét közvetíti, a hivatalos hírügynökség meg már az összes dicsérő jelzőt elhasználta a massachusettsi szenátorra az elmúlt hetekben.

A Times szerint csak részben van szó a kisebbik rossz választásáról. Phenjan komolyan bízik abban, hogy Kerry győzelmével újra enyhülhet az észak-koreai-amerikai viszony. Erre némi esélyt ad, hogy Kerry, Bushsal szemben a kétoldalú tárgyalások híve. (A megelőző csapásokban hivő Bush kizárólag többoldalú tárgyalásokra hajlandó a sztálinista rezsimmel).

Nem lehet puha

A koreaiak számítása azonban akár meg is bukhat. Kerry nem engedheti meg magának, hogy puhának látsszon a koreai atomprogram ügyében. A demokrata jelöltet így is folyamatosan azzal támadják a republikánusok, hogy hazafiatlan és gyenge vezető.

A sztálinisták rajongásánál kevés dolog árthat jobban John Kerrynek - írja a Financial Times. A demokrata jelölt már attól is kiborult, hogy Jane Fonda, az amerikai jobboldal számára leggyűlöltebb békeaktivista meleg szavakkal üdvözölte jelöltségét. Kerry másra sem vágyhatott kevésbé, minthogy az összes republikánus talk-showban Kim Dzsong Il barátságával cikizzék.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!