Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Kadhafi szövetkezne a klónozásért Antinorival

2001.08.12. 16:37
Felajánlotta teljes támogatását az emberklónozásra készülő Severini Antinori olasz professzornak Moamer el-Kadhafi líbiai forradalmi vezető. A londoni Sunday Express értesülése állítólag a Moszadtól származik, amely lehallgatta az orvos munkatársának és Kadhafinak a beszélgetését. Az olasz professzor az egész világon nagy vihart bejelentésével, miszerint hamarosan kész embert klónozni.
A londoni Sunday Express című újság szerint Moamer el-Kadhafi a legjobb tripoli klinika egyik szárnyát bocsátaná Severini Antinori rendelkezésére, hogy ott tegyen kísérletet ember klónozására. Mint ismert, az olasz nőgyógyász a múlt héten jelentette be: birtokában van minden eszköz, amely az ember "előállításához" szükségeltetik.

Felajánlotta teljes támogatását az emberklónozásra készülő olasz professzornak a líbiai forradalmi vezető
A líbiai forradalmi vezető nagylelkűen fizetné az Antinori professzor vezette orvoscsoport odautazási és tartózkodási költségeit, ráadásul dollármilliókkal jutalmazná meg a szakembereket, ha valóban sikerülne a történelemben először mesterségesen embert létrehozni. Az ajánlatot múlt héten Antinori egyik munkatársával folytatott telefonbeszélgetésen tette meg ajánlatát Kadhafi, amit azonban az izraeli hírszerzés, a Moszad lehallgatott.

Az olasz nőgyógyász már korábban úgy nyilatkozott, hogy kísérletét "egy földközi-tengeri országban" akarja végrehajtani, "amelynek nevének azonban titokban kell maradnia".

Miközben Antinori vihart keltő bejelentését megtette, az USA törvényhozása betiltott mindenfajta klónozást. A törvény nem engedélyezné a tudományos célú kutatásokat sem. Ezzel szemben George W. Bush elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormány pénzügyileg hajlandó támogatni a gyógyítás céljait szolgáló őssejtkutatást, a világszerte már létező, embriók tudományos célú klónozásával foglalkozó laboratóriumok működését. <> Az olasz nőgyógyász bejelentése után Németország és Franciaország az ENSZ-hez fordult, hogy világszerte tiltsák be az emberi klónozást. Antinori tervét vallási és szakmai csoportok sokasága, illetve az Európai Bizottság is elítélte, az olasz orvosi kamara pedig kizárással fenyegette meg.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!