Elemér
6 °C
16 °C

Terror ENSZ-jelmezben

2004.04.25. 19:46
A jordániai ENSZ-rendőr "elégedetten mosolygott", amikor tüzet nyitott a Kosovska Mitrovica-i börtön amerikai őreire. A nyomozók vizsgálják a rendőr terrorista-kapcsolatait és szaúd-arábiai utazását.
A Hamasz palesztin terrorszervezet tagja lehetett a két amerikai biztonsági őrt megölő jordán ENSZ-rendőr - vélik a koszovói hatóságok. A jordán férfi maga is meghalt a Kosovska Mitrovica-i börtön udvarán kitört lövöldözésben.

A tragikus incidens kivizsgálásával foglalkozó nyomozók vizsgálják, hogy a jordániai rendőr kapcsolatban állt-e a Hamásszal, s milyen célból járt Szaúd-Arábiában egy hónappal azelőtt, hogy márciusban megkezdte szolgálatát a koszovói ENSZ-rendőrségnél.

Ahmed Musztafa Ibrahim Ali április 17-én nyitott tüzet a fegyházból távozó amerikai ENSZ-rendőrök gépkocsijaira. Lövöldözés tört ki, a tízperces tűzharcban életét vesztette a támadó és két amerikai rendőrnő, tizenegy, zömében amerikai biztonsági ember pedig megsebesült.

Eleinte az volt a gyanú, hogy az incidenst Irak amerikai megszállása miatti vita váltotta ki, de ezt hivatalos forrásból mindeddig nem erősítették meg. Az incidens túlélői szerint Ali elégedetten mosolygott, amikor lőtt az amerikaiakra.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.