Árpád
-1 °C
9 °C

Dengue-láz tombol Kubában

2002.01.24. 14:07
A külügyi tárca azt javasolja a Kubába utazni szándékozóknak, hogy az országban járványszerű méreteket öltött dengue-láz miatt indulásuk előtt érdeklődjenek az aktuális helyzetről a karibi ország budapesti nagykövetségén, illetve a Külügyminisztérium konzuli szolgálatánál. Kubával szemben egyébként október 1. óta vízumkötelezettségük van a magyar állampolgároknak.

A Külügyminisztérium legújabb tájékoztatása szerint a Kubai Köztársaság területén, elsősorban Havannában járványszerű mérteket öltött a dengue-láz, ezért a tárca azt javasolja a turistáknak: indulásuk előtt érdeklődjenek az aktuális helyzetről a karibi ország budapesti nagykövetségé, vagy a minisztérium konzuli szolgálatánál.

A vírusos betegség halálos

A betegséget az aedes aegypti nevű szúnyog terjeszti, a dengue-láz váratlan magas lázzal, súlyos ízületi és izomfájdalmakkal, nyirokcsomó-duzzanattal jár, bizonyos esetekben belső vérzést, halált is okoz a vírusos betegség. A betegség ellen nem létezik védőoltás, a megbetegedés a szúnyogok távol tartásával - szúnyogháló, szúnyogriasztó - kerülhető el a legbiztosabban. A tünetek jelentkezésekor sürgősen orvoshoz kell fordulni.

A magyar állampolgárok - 2001. október 1-től - Kubába csupán érvényes vízummal léphetnek be. A Kubai Köztársaság budapesti nagykövetségének címe: 1025 Budapest, Józsefhegyi út 28-30. E épület II. emelet 6., telefonszáma: 325-7290.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.