Piroska
-10 °C
1 °C

A Nemzeti Gárda őrzi a Los Angeles-i repteret

2003.03.26. 11:13
Megkezdték a járőrözést a Nemzeti Gárda terepjárós egységei a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér környékén. Az állam kormányzója által elrendelt intézkedéssel az ország harmadik legnagyobb forgalmú repterének biztonságát kívánják fokozni. Eközben felújították a huszonnégy órás légi járőrözést New York három repterének környékén.
Gray Davis, Kalifornia állam kormányzója szerint a Los Angeles-i Nemzetközi Reptér (LAX) az állam gazdaságának szempontjából egy igen fontos pontja. Hozzátette, hogy bár konkrét fenyegető üzenetet még nem kaptak, a reptér könnyen terrortámadások célpontjává válhat, főleg az jelenlegi iraki háború alatt. Így a kormányzó kedden elrendelte, hogy a Nemzeti Gárda Hummer terepjárókkal felszerelt egységei kezdjék meg a járőrözést csütörtökön az ország harmadik legnagyobb forgalmú reptere környékén. A kormányzó hozzátette, hogy ezután is mindent megtesznek az állam lakosainak biztonsága érdekében.

Csak a környéken

Eltérően a 2001 szeptember 11-i események után elrendelt intézkedésektől, most a Nemzeti Gárda egységei csak a reptér környékén fognak járőrözni, a reptéren nem lesznek láthatóak. A reptér belső biztosítását az eddigi gyakorlatnak megfelelően folyik tovább. 2001-ben, a terrortámadások után a gárda egységei a reptér termináljaiban is járőröztek, és több, belső ellenőrzőpontot állítottak fel. A kormányzó bejelentette, hogy az egységek addig maradnak a reptér környékén, amíg az ország területén a narancsszínű készültségi fokozat van érvényben, jelentette a UPI hírügynökség.

Járőrözés New York felett

Az amerikai belbiztonsági minisztérium elrendelte, hogy újítsák fel a huszonnégy órás légi járőrözést New York felett. Hétfő óta Blackhawk típusú helikopterek és Cessna Citation felderítő repülők járőröznek 50 kilométeres sugarú körben az amerikai megapolisz három repülőtere - a Kennedy, a La Guardia és a Newark - felett. Asa Hutchinson, a belbiztonsági minisztérium illetékes államtitkára elmondta: az intézkedés nem konkrét veszéllyel függ össze. Az amerikai titkosszolgálatok adatai szerint az al-Kaida terrorszervezet megpróbál merényleteket végrehajtani az iraki háború alatt, és New Yorkot továbbra is kiemelt célpontnak tekinti.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.