Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Megkéselték a svéd külügyminisztert

2003.09.10. 17:18
Késsel támadtak Anna Lindhre. A svéd külügyminiszter csuklóján vagy hasán szenvedhetett sérüléseket, állapota nem ismert. Támadója a kését elhajítva menekült.
Megkéselték Anna Lindhet, Svédország külügyminiszterét - jelentette a BBC. A miniszterasszonyt a stockholmi Nordiska Kompaniet áruházban szúrta le egy ismeretlen. A népszerű politikus állapotáról a rendőrség nem közölt adatokat, ahogy az eset körülményeiről sem.

Ellentmondó hírek

A miniszter sérüléseiről ellentmondó hírek érkeztek - írja a BBC. Az első jelentés szerint Lindh csuklósérülést szenvedett. Egy egyelőre megerősítetlen riport szerint a külügyminisztert hasba szúrták.

Magas férfi ütötte

"A földön feküdt, és úgy tűnt, mintha egy magas, csúcsos sapkát viselő férfi ütötte volna" - nyilatkozta Hanna Sundberg, a támadás egyik szemtanúja az AP-nek. Sundberg szerint a menekülő férfi egy kést dobott el. Amikor Lindh segítségére sietett, a miniszterasszony csak annyit mondot neki: "Istenem, hasba szúrt".

Egy ápolónő elmondása szerint a miniszterasszonyt a bolt földjén elterülve találták. Lindh valószínűleg sokkot kapott, jobb csuklójára ruha volt csavarva - írja az AP.

A BBC jelentése szerint összefüggés lehet a Lindh elleni támadás és a vasárnapi euró-népszavazás között. Lindh vezette a kormány euró melletti kampányát, a közvélemény-kutatások azonban a javaslat elvetését jósolják. A rendőrség szerint azonban "pillanatnyilag semmi sem utal politika indítékra".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.