Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Orbán is szerepelt a WTC-túlélők listáján

2001.09.13. 14:12
A júniusban kivégzett oklahomai robbantó, Timothy McVeigh nevével kezdődött egy ideig az a névsor, amelyen a World Trade Center elpusztításának túlélői között Orbán Viktor is szerepelt. Az adatbázist viccnek vevők - közöttük minden bizonnyal magyarok is - szándékosan macskakörömmel kezdték a neveket, hogy azok a lista tetején szepeljenek. A magyar kormányfő állapota "kritikus" volt, akárcsak a terrorcselekmények mögött sejtett terroristáé, Oszama bin Ladené. Az oldal készítői azonban tisztitják a névsort.
Mindenki saját belátása szerint viheti fel a keddi New York-i robbantások általa ismert túlélőinek nevét a World Trade Center honlapján (http://wtc.ny.com/) olvasható listára. Csak az illető nevét kell megadni, illetve azt, hogy az információ közlője hol érhető el.

McGyver mindent túlél

Többen azonban komolytalanná próbálják tenni a segítségnyújtásra szolgáló névsort azzal, hogy a túlélők között tűntetnek fel olyan híres emebereket, akik a közelében sem voltak a WTC-komplexumnak. Egy ideig a harmadik helyen szerepelt Orbán Viktor neve, akinek az állapota a közlés szerint "kritikus", őt azonban megelőzi az "okay" státusú "I retorned" Timothy Mcveigh, és a filmsorazathős, a mindig mindent túlélő McGyver.

A lista "hackerei" gondosan ügyeltek rá, hogy kiszemeltjeik nevei rögtön megüssék a névsor olvasóinak szemét. Az első három túlélő neve elé ugyanis macskakörmöt illesztettek, így azok automatikusan elöl szerepelnek. Mivel Orbán Viktor szintén - ha nem is csak nálunk ismert - szerepel a túlélők között, egyértelmű teszi: a "vicces kedvű" segítségnyújtók között magyarok is vannak.

A tréfa nem hosszú életű

Az oldal fenntartói azonban ügyelnek arra, hogy a feleslegesen felvitt adatok ne zavarják a valódi túlélők megtalálását, ezért eltávolítják a nem oda valól neveket.

Hosszasan sorolhatók a fent szerepelt híres emberek, de ott volt az inkább hírhedtnek mondott Oszama bin Laden is, akit éppen a terrorcselekmények megszervezésével vádolnak, és maga is nyilatkozott a vilgá kamerái előtt. De túlélőnek tűnt egy ideig Zinedin Zidane, Woody Allen és Richard Wagner is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.