Zalán
9 °C
19 °C

Iraki segítséggel szabadították ki a hadifoglyot

2003.04.04. 05:00
Egy kórházi ápoló férje számolt be az amerikai csapatoknak arról, hol tartják fogva az irakiak Jessica Lynch-t. A férfit felháborította, hogy az őrök ütlegelték a sérült lányt. A 32 éves ügyvédet most hősként ünneplik a tengerészgyalogosok.
Egy harminckét éves iraki ügyvéd árulta el az amerikai tengerészgyalogosoknak, hogy hol tartják fogva az irakiak Jessica Lynch-t - jelentette több hírügynökség is. A férfi felesége abban a nászírijai kórházban dolgozott, ahol a közlegényt és feltehetően több társát is fogva tartották.

A férfit felháborította az embertelenség, ahogy az irakiak bántak a fiatal lánnyal - írja a Philadelphia Inquirer. Elmondása szerint az őrök ütlegelni kezdték sérülése miatt tehetetlenül fekvő lányt.

Gyalog vágott át az amerikaiakhoz

"Ne aggódj, minden rendben lesz" - súgta a férfi Lynchnek. Még éjszaka gyalog útnak indult a tíz kilométernyire állomásozó amerikai csapatokhoz, hogy beszámoljon a foglyul ejtett katona hollétéről.

A férfi, felesége és hatéves lánya most a tengerészgyalogosok táborának tiszteletbeli vendége. Mivel minden vagyonukat hátrahagyva kellett elmenekülniük, a férfit hősként ünneplő katonák ruhákkal látták el őket.

Kilenc amerikai áldozat

A nászírijai kórházban a mentőakció során tizenegy holttestet is találtak. Bár a Pentagon péntekig még nem adott ki hivatalos közleményt, feltételezések szerint kilenc amerikai katona is a halottak között lehet. A Fox News helyszíni jelentése szerint a hadsereg már elvégezte az azonosítást és értesítette az áldozatok rokonait.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!