Miklós
-7 °C
2 °C

Elutasították Malina Hedvig panaszát

2006.10.18. 11:57
A hatóság megtévesztésével vádolhatják meg Malina Hedviget, miután a nyitrai ügyészség elutasította a rendőrségi nyomozással szembeni panaszát. A szlovákiai magyar egyetemistát állítása szerint brutálisan megverték, mert magyarul beszélt. A hatóságok szerint mindez kitaláció.

Elutasította Malina Hedvig panaszát a nyitrai járási ügyészség. A szlovákiai magyar egyetemistalány azért emelt panaszt a rendőrség ellen, mert a hatóság szerint csak kitalálta, hogy durván bántalmazták.

Vérző sebek

Malina augusztus 25-én reggel véresen, ütésnyomokkal arcán és fején ment be a nyitrai Konstantin Egyetemre. Azt állította, két ismeretlen azért verte meg, mert magyarul beszélt. Blúzára magyarellenes feliratok voltak írva.


Nézze meg képeinket!

A lányt kórházba szállították, a látleletek friss bántalmazásra utaltak. A rendőrség nyomozni kezdett, de szeptember 12-én fordulat történt. Robert Fico miniszterelnök és Rabert Kalinák belügyminiszter közös sajtótájékoztatón minősítette kitalációnak Malina történetét.

Gyanús ellentmondások

A rendőrség kétségbe vonta Malina tanúvallomásának hitelességét - a lány által elmondottak tényleg ellentmondásosak voltak, védekezése szerint ez sokkos állapótának tudható be. A lánytól elrabolt, majd postán visszaküldött iratokkal kapcsolatban is kétségek merültek fel, mivel a levelet nem Nyitrán, hanem Malina szülőfalúja mellett adták postára, a borítékon pedig a lány nyálmintáját találták.

Malina és ügyvédje szerint ez azért történhetett, mert a lány maga ragasztotta vissza a bélyeget az előző nap kidobott borítékra, amikor azt a rendőrök bizonyítékként bekérték.

Malina hazugságvizsgálatot is vállalt volna igaza bizonyítására.

Nem nyilatkoznak

Az ügy politikai vetülete miatt ekkor mondott le Malina képviseletéről ügyvédje, Gál Gábor, aki a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának is a képviselője. A lány védelmét Roman Kvasnica vette át, aki ötven oldalas beadványban részletezte ellenvetéseit a rendőrség megállapításaival szemben.


Malina Hedvig

A panaszt az ügyészség elutasította. Mivel Kvasnica még nem kapta meg az ügyészség részletes indoklását, egyelőre nem kívánt reagálni a döntésre. Malina Hedvig szintén nem válaszolt az MTI megkeresésére. A lányt a hatóság megtévesztésével vádolhatják.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!