Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Marokkóiak robbanthattak Madridban

2004.03.16. 08:54
A spanyol rendőrség hat marokkóit gyanúsít a múlt heti madridi robbantásos merényletsorozat gyakorlati végrehajtásával. Öten közülük szökésben vannak, a hatodikat, Dzsamal Zugamot szombaton őrizetbe vették - jelentette kedden az El País.
Az öt szökésben levő gyanúsított nevét nem közölte a spanyol lap. Az El País tudomása szerint a nyomozók hitelesnek találják azt a videokazettát, amelyen egy ismeretlen személy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nevében vállalta a múlt héten elkövetett, 200 halálos áldozatot követelő merényletsorozatot.

Azt azonban nem tudják, ki a videofelvételen látható személy - jelentette internetes kiadásában az El País, a terrorizmusellenes harcban részt vevő forrásokra hivatkozva. A lap által idézett források a lehetséges felbujtók között említették az al-Kaidához fűződő kapcsolatokkal gyanúsított jordániai Abu Muszab az-Zarkavit, akinek fejére Washington tízmillió dolláros vérdíjat tűzött ki.

Az amerikai kormány az-Zarkavi rovására írja az iraki Nedzsefben és az ENSZ irodái ellen Bagdadban elkövetett tavalyi merényleteket is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.