Judit
-2 °C
8 °C

Követője akadt a rongáló izraeli nagykövetnek

2004.01.19. 15:47
Az öngyilkos merénylőket istenítőnek vélte egy izraeli származású svéd művész alkotását Izrael stockholmi nagykövete. Felháborodásában nekitámadt a műnek, megrongálva azt. A nagykövetnek követője is akadt, egy orosz zsidó művész hétfőn továbbgondolta az ellentmondásos alkotást, és Anna Lindh gyilkosát is vízre bocsátotta.
Kétszer is "módosították" egy izraeli származású svéd művész alkotását a stockholmi Történeti Múzeumben. A "Hófehérke és az igazság őrülete" című alkotást a hétvégén Izrael svédországi nagykövete próbálta lerombolni, mondván az az öngyilkos merénylőket isteníti.

Tekintse meg képeinket!
Az alkotás egy vértengerben úszó vitorláshajó, a vitorlavásznon Haradi Dzsaradat öngyilkos merénylőnő fotójával. Dzsaradat tavaly októberben tizenkilenc - zsidó és arab - izraelivel végzett egy haifai étteremben.

Vandál felháborodás

A nagykövet, Zvi Mazel a kiállítás megnyitóján kezdte lebontani az alkotás megvilágítását, de a teremőrök megakadályozták a pusztítást. Az incidens miatt a svéd külügyminisztérium egyeztetésre rendelte be a nagykövetet.

Dror Feiler, az alkotó szerint félreértésről van szó. A nagykövet véleménye szerint nem olvasta el az alkotás kísérőszövegét, mely megvilágítja a merénylőnő tettét - írja a BBC.

A műalkotást hétfőn újabb "támadás" érte, egy zsidó származású orosz művész Anna Lindh gyilkosának képével díszített hajót helyezett a vörös vízfelületre - jelentette az Arutz Sheva izraeli online újság.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.