Orsolya
7 °C
10 °C

Magas szintű kapcsolatokat épít Indiában Medgyessy

2003.10.30. 11:26
"Magas szintű politikai kontaktusok" előmozdítása céljából utazik öt napra Indiába Medgyessy Péter. A kormányfőt szokásaihoz híven nagy számú üzletember is elkíséri útjára. Medgyessy az indiai szilikon-völgybe is ellátogat, valamint külpolitikáról ad elő.
Ötnapos Indiai látogatásra indul november 2-án Medgyessy Péter. Mint ahogy az Index megírta, a miniszterelnököt "nagy számban" magyar üzletemberek is elkísérik az elsősorban a "magas szintű politikai kontaktusok" előmozdítását célzó látogatásra. A delegáció tagja lesz Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, valamint több tárca államtitkári és helyettes államtitkári rangú vezetője is.

A magyar miniszterelnök Újdelhiben tárgyal partnerével, Sri Attal Bihari Vadzspaji miniszterelnökkel, Abdul Kalam államfővel és Szonja Gandhival, az ellenzék vezetőjével. Medgyessy előadást tart az Indiai Külpolitikai Társaságban is.

Várhatóan aláírásra kerül a kormányközi, beruházás-védelmi, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló, és a kábítószer-kereskedelem elleni megállapodás. A kormányszóvivői iroda közlése szerint előrehaladott tárgyalások folynak oktatási, kulturális és informatikai együttműködés megkötéséről is.

Medgyessy ellátogat az indiai számítástechnikai ipar központjába, Bangaloréba is, és minden helyszínen előadást tart a magyar és a helyi üzletemberek részvételével zajló találkozókon.

Az Index kormányzati forrásokból származó, hivatalosan nem megerősített információi szerint a miniszterelnök idén még Irakba is elutazik, a Hillánál állomásozó magyar csapatoknál tesz látogatást.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!