Mária
-6 °C
-2 °C

Nem mérgezték meg Milosevicset

2006.04.05. 13:36
Természetes halállal, szívinfarktus miatt halt meg Szlobodan Milosevics néhai szerb és jugoszláv elnök, közölte szerdán a holland főügyészség. Ők felügyelték a halál pontos okának megállapítására indított vizsgálatot.

„Nincs semmi jele annak, hogy a politikus halálát bűntény, például mérgezés okozta volna” – áll a Milosevics halálának körülményeit vizsgáló holland főügyészség közleményében.

A Nemzeti Igazságügyi Intézet és az ügyészség közösen jutottak arra az eredményre, hogy a halál oka egészen biztosan szívinfarktus volt, jelentette a BBC. A vizsgálat bebizonyította azt is, hogy a halál beálltának időpontja helyi idő szerint reggel 7 és 9 között volt. Az őr 9-kor kezdte Milosevicset ébreszteni, majd 10-kor újra próbálta. Ekkor vette csak észre, hogy valami nincs rendben. Az orvosok fél 11-kor állapították meg a halált.

Milosevicet március 11-én találták holtan a hágai Nemzetközi Törvényszék scheveningeni börtönének cellájában, saját ágyában fekve. Az első halottkémi vizsgálatok megállapítása szerint is szívroham végzett vele, míg támogatói mérgezésre gyanakodtak.

A volt államfőt háborús bűnökkel, emberiesség elleni bűncselekményekkel, valamint népirtással vádolta a hágai Nemzetközi Törvényszék a horvátországi és boszniai (1991-1995), valamint a koszovói (1998-1999) háborúban játszott szerepéért.

Milosevic pere 2002. február 12-én kezdődött, egészségi állapota miatt azonban sokszor megszakították a bírósági eljárást. A néhai szerb és jugoszláv elnök gyakori fejfájással, krónikus szívpanaszokkal és magas vérnyomással küszködött.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.