Vilma
-7 °C
4 °C

Kasmíri szélsőségesek támadták Musarrafot

2003.12.28. 13:49
Afgán és kasmíri szélsőséges muzulmánok támadtak csütörtökön Musarraf pakisztáni elnökre. Az államfő túlélte az autója elleni támadást, a robbanásban tizenöten életüket vesztették.
Kasmíri és afganisztáni szélsőségesek próbálták felrobbantani Pervez Musarraf pakisztáni elnök személygépkocsiját csütörtökön - közölte vasárnap Sejk Rasid Ahmed pakisztáni tájékoztatási miniszter. A szélsőségesek robbanóanyaggal megpakolt autóval hajtottak neki az államfő autós konvojának. A támadásban tizenöten vesztették életüket, az államfő azonban túlélte a támadást.

Musarraf ellen decemberben már kíséreltek meg merényletet, két hete a robbantók pár perccel az után robbantottak fel egy hidat, hogy az elnök konvoja áthaladt rajta. A pakisztáni muzulmán szélsőségesek többször hangot adtak már dühüknek, amiért Musarraf támogatja az Egyesült Államok terrorizmusellenes háborúját.

A terrorellenes harc támogatása mellett a kasmíri szakadárokat leginkább az zavarja, hogy Musarraf kísérletet tett a megbékélésre Indiával. A két ország megalakulása óta tartó konfliktus rendezése érdekében az államfő több szakadár szervezetet is betiltott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!