Ágnes
-13 °C
0 °C

Alkotmánymódosítás egy szélsőjobboldali miatt

2005.06.03. 21:51
Még saját pártja, Jörg Haider szélsőséges Szövetség Ausztria Jövőjéért tömörülése is elfordult a Wermachtból megszökötteket bajtársgyilkosnak bélyegző Sieegfried Kampltől. A parlamenti pártok gyorsított eljárásban módosítanák az alkotmányt, nehogy Kampl a parlament felsőházának elnöke lehessen.

Alkotmánymódosítással szeretnék megakadályozni az osztrák pártok, hogy július 1-jétől egy olyan politikus tölthesse be az osztrák parlament felsőházának az elnöki tisztét, aki bajtársgyilkosoknak nevezte a Wehrmachtból megszökött osztrákokat, és azt állította, hogy a II. világháború után brutális nácivadászat tombolt Ausztriában.

A 68 esztendős Siegfried Kampl megpróbálta megmagyarázni áprilisi sajtónyilatkozatát, ám valamennyi politikai párt, közöttük a sajátja, a Jörg Haider karintiai kormányzó vezette szélsőjobboldali Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) tömörülés is elhatárolódott tőle. Kampl állítása szerint csak azokat nevezte bajtársgyilkosnak, akik azért ölték meg társaikat, hogy ők maguk megszökhessenek.

A nácivadászatra vonatkozó kitétellel pedig csak azt akarta érzékeltetni, hogy a háború után sem volt minden rendben Ausztriában.

A Wolfgang Schüssel kancellár vezette Osztrák Néppárt (ÖVP) pénteken felkarolta az ellenzéki Zöldek már hosszabb ideje hangoztatott ötletét, hogy a felsőháznak vétójogot kellene biztosítani az elnöki poszt betöltésével kapcsolatban. Az alkotmánymódosítási javaslatot minden párt támogatásáról biztosította, azt gyorsított eljárásban terjesztik az illetékes parlamenti bizottság elé, hogy a tartományi parlament a Bundesrat elnökévé választhassa a karintiai BZÖ egy másik képviselőjét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!