Elemér
5 °C
16 °C

Lezuhant a nigériai hadsereg java

2006.09.18. 16:08
Háromnapos gyászt rendeltek el Nigériában, miután vasárnap lezuhant egy katonai szállítógép, a fedélzeten az ország hadseregének magasrangú vezetőivel.

Lezuhant egy nigériai katonai szállítógép az ország déli részén, tizenketten életüket vesztették, köztük tíz tábornok, jelentette a nyugat-afrikai ország légierejének szóvivője hétfőn. A gépen az ország hadseregének legmagasabb rangú katonai vezetői utaztak, jelentette a BBC.

"Ez hatalmas nemzeti tragédia" - mondta Olusegun Obasanjo elnök, miután szingapúri látogatását megszakítva hazatért, és háromnapos gyászt rendelt el a vasárnap történt tragédiát követően.

A légierő Dornier 228 típusú repülőgépe 18 fővel a fedélzetén a dél-nigériai Benue állam Obudu városától 33 kilométerre zuhant le. A szerencsétlenségben nyolc vezérőrnagy, két dandártábornok, egy alezredes és a pilóta vesztette életét. Hatan túlélték a katasztrófát, amelynek körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A nigériai hadseregnek, amely 1999-ig szinte folyamatosan, három évtizeden keresztül vezette az országot, továbbra is jelentős szerepe van a nigériai politikai életben és társadalomban.

Egy héttel ezelőtt Oroszországban történt hasonló légikatasztrófa: szeptember 11-én, hétfőn egy Mi-8 típusú katonai helikopter az észak-kaukázusi Vlagyikavkaz környékén a földhöz csapódott. A helikopter fedélzetén a háromtagú személyzeten kívül az orosz fegyveres erők 11 tisztje és tábornoka tartózkodott.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.