Miklós
-7 °C
4 °C

Lövöldözés a New York-i városházán

2003.07.23. 22:09
Két ember vesztette életét a New York-i városházán lezajlott szerdai lövöldözésben. Az egyik halálos áldozat egy városatya. Egy civil ruhás rendőr lelőtte a támadót. Belehalt sebeibe egy városházi alkalmazott is.
Az egyik halálos áldozat James Davis városatya, aki keresztes hadjáratot folytatott a városi erőszak ellen. Egy civil ruhás rendőr lelőtte a támadót, aki a városi tanácsos politikai ellenfele volt. A lövöldöző a városatyával együtt ment be korábban az épületbe, így kerülhette el a biztonsági ellenőrzést, és csempészhette be a fegyvert, magyarázta az AP egy rendőrségi forrásokra hivatkozva. Belehalt sebeibe egy városházi alkalmazott is.

Helyi idő szerint délután 2 órakor a tettes a városháza második emeleti erkélyén fegyvert rántott, és tüzelni kezdett egy másik emberre, közölte egy szemtanú, Tom Curry ügyvéd.

Az épületben lévők mintegy tucat lövést hallottak. A házban a lövöldözés miatt az emberek sikoltozni kezdtek, a munkatársak azonnal menedéket kerestek. A sajtóteremben az újságtudósítók az íróasztalok alá bújtak, ott keresve menedéket. A helyszínre érkező rendőrök az épületet kiürítették, a ház bejáratait lezárták.

Michael Bloomberg polgármester első emeleti irodájában tartózkodott az incidens idején, és sértetlenül megúszta az eseményt - közölte Edward Skyler, a City Hall szóvivője.

Bloomberg a lövöldözés után nem sokkal kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekmény történt a New York-i városházán. A polgármester ugyanakkor a demokrácia elleni támadásnak nevezte a vaktában lövöldöző támadó tettét és megígérte, hogy felkutatják az elkövetőt.

A New York-i városházán szerdán ülést tartottak, de egyelőre nem tudni, hogy a lövöldözés összefüggésbe hozható-e ezzel. A szerda délutáni lövöldözés oka még ismeretlen, az elkövető hollétéről, elfogásáról sokáig nem érkezett híradás. Az sem volt ismeretes, hogyan hatolhatott be észrevétlenül a bejárat fémdetektorain át a fegyveres férfi. A rendőrök kezdetben állítólag egy kék öltönyös férfit kerestek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.