Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Bin Laden újra üzent

2003.06.28. 11:27
Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezérének újabb USA-ellenes felhívását tartalmazó videofelvételt találtak a pakisztáni hatóságok egy elfogott terroristagyanús személynél.
A The News iszlámábádi lap szombati beszámolója szerint a pakisztáni titkosszolgálat által őrizetbe vett al-Kaida-tagnál talált felvételen Oszama bin Laden arra szólítja fel híveit, hogy Szaúd-Arábiában intézzenek támadásokat amerikai érdekeltségek ellen.

Az egyiptomi állampolgárságú Haris ben Aszimot Pesavar mellett, az afgán határ közelében lévő egyik menekülttáborban fogták el még szerdán. Az EFE spanyol hírügynökségnek a pakisztáni titkosszolgálat név nélkül nyilatkozó illetékese szombaton megerősítette az akció tényét, közölve: feltételezésük szerint a videofelvételt arra szánták, hogy azt az al-Dzsazíra katari székhelyű arab hírtelevízióban tegyék közzé, Oszama több korábbi üzenetéhez hasonlóan.

Teherán cáfolta, hogy az iráni biztonsági erők elfogták volna az egyiptomi Ajman az-Zavahirit, akit az al-Kaida terrorhálózat vezére, Oszama bin Laden helyettesének tartanak. Mint a CNN hírtévé pénteken jelentette, az iráni külügyminisztérium szóvivője, Hamid Reza Aszefi valótlannak nevezte az al-Arabija dubaji műholdas tévének azt a jelentését, amely szerint Zavahiri és Szulejman Abu Gait al-Kaida-szóvivő is az iráni hatóságok által az utóbbi hónapokban őrizetbe vett, Afganisztánból érkezett terroristagyanús személyek között van.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!