Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Bin Laden köszöni, jól van

2003.08.18. 09:42
Az al-Kaida terrorszervezet egyik szóvivőjének tulajdonított hangfelvételt játszott le vasárnap az al-Arabíja arab hírtelevízió, amelyen a hang közli, hogy Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője életben van, és egyúttal az Amerika-ellenes harc folytatására buzdítja az irakiakat.
A televízió a birtokába került felvételt Abder-Rahmán an-Nazsdinak, az al-Kaida egyik szóvivőjének tulajdonítja. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy a felvétel augusztus 10-én készült. An-Nazsdit eddig még nem említették a terrorhálózat szóvivőjeként, de az al-Kaida körözött 16 vezetőjéről összeállított amerikai listán szerepel a neve.

"Jó hírt szeretnék mondani a világon bárhol élő muzulmánoknak: Oszama bin Laden sejk életben van, nagyon jól van, és Omar molla (az afganisztáni tálibok vezetője) is él. Szeretnék egyúttal gratulálni iraki testvéreinknek a megszállás elleni hősies harcukhoz, amelyet mi támogatunk, és amelynek folytatására buzdítjuk őket" - hallható a hangfelvételen. A beszélő szerint az Egyesült Államok az iraki háborúval semmibe vette az ENSZ véleményét, megsértett minden nemzetközi törvényt, és áthágta a morális elveket.

A szaúdi származású bin Laden és a tálibok egykori szellemi vezetője, Omar molla holléte az amerikai erők afganisztáni hadműveletei óta nem ismert, de állítólagos üzeneteiket az arab televíziók több ízben lejátszották.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.