Judit
3 °C
6 °C

Békejobb a Romániában megvert debreceni biciklistáknak

2006.10.04. 14:52
Lezárulhat az az ügy, amelyet két debreceni biciklista indított a román és a magyar hatóságoknál, miután Érmihályfalvánál megverték őket. A romániai magyar támadók bocsánatot kértek, és megígérték, megtérítik a kárt.

Megbékéléssel végződhet a romániai Érmihályfalva közelében megvert két debreceni kerékpáros ügye, jelentette be Nagy II. Zoltán, a bántalmazást elszenvedett biciklisek egyike szerdán. A két biciklistát szeptember első szombatján verték össze.

Mégis a támadók a hibásak

A támadókat - akik közül az egyik az Új Magyar Szó szerint Pomlényi János romániai magyar ember volt - elkapták, de ők azt állították, hogy a debreceniek "leoláhcigányozták" őket, és csak egyiküket lökték meg, aki nekiesett a másik kerékpárosnak. Az egykori felnőtt magyar bajnok fiatalabb társával, Pásztor Viktorral edzőkörutat tett a határ túloldalán lévő Székelyhíd és Érmihályfalva érintésével. Utóbbi települést elhagyva egy román rendszámú autó előbb leszorította őket az útról, később a határtól mintegy kilométernyire újra feltűnt és utasaik közül az egyik bántalmazta a két kerékpárost. Közben magyarságukra tettek megjegyzést, Pásztor Viktor kerékpárját megrongálták, Nagy II. Zoltán szemüvegét pedig összetörték.

Az ügyben indított eljárás után Romániában lehetőség van békéltetésre. Ez történt most is, amit a debreceniek elfogadtak. A megbékélési találkozó Nagy II. Zoltán szerint elégtétel, mert azt bizonyítja, hogy "valószínűleg nem kezdeményeztek volna ilyet a tettesek, ha nem ők a hibásak".

A két biciklista már túl van a találkozón, és elfogadták a feléjük nyújtott békejobbot azzal a feltétellel, hogy az őket ért anyagi kárt is megtéríti a három elkövető. Erre ígéretet kaptak, így október 16-án újra Romániába utaznak, ahol várhatóan végleg lezárul az ügy.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.