Judit
3 °C
6 °C

Elsimították a második olasz-német sértegetési botrányt

2003.07.08. 15:56
Az olasz miniszterek elhatárolódtak a német turistákat lármás csőcseléknek nevező olasz államtitkártól, így újabb olasz-német diplomáciai feszültség oldódott meg. Schröder kancellár ismét lezártnak tekinti a sértegetési ügyet, és mégis elmegy Olaszországba vakációzni.
A német kormány elégedetten vette tudomásul, hogy olasz miniszterek elhatárolták magukat a német turistákat egy római államtitkár részéről ért "elfogadhatatlan sértegetésektől" - közölte kedden Berlinben Béla Anda kormányszóvivő. Német sajtójelentések szerint Stefano Stefani, az olasz gazdasági minisztérium államtitkára nevezte a Padania című lapban a német turistákat lármás csőcseléknek.

Nem maradtak következmények nélkül

Válaszként Schröder német kancellár azzal fenyegetőzött, hogy lemondja az idei nyárra tervezett olaszországi nyaralását, ha Rómában következmények nélkül maradnak az államtitkár szavai. A keddi német szóvivői közlés arra utal, hogy a kancellár a maga részéről elintézettnek tekinti az ügyet, s mégis elmegy vakációzni Olaszországba. Béla Anda Franco Frattini külügyminisztert és Antonio Marzanót, a gazdasági ügyek felelősét nevezte meg, mint akik elhatárolódtak az államtitkár szavaitól.

Berlusconi sajnálkozott

A múlt héten Silvio Berlusconi, az EU-elnökséget a hónap elején fél évre átvevő Olaszország miniszterelnöke az Európai Parlamentben Martin Schulz német képviselőnek felajánlotta, hogy vállalja el a kápó szerepét egy most készülő, koncentrációs táborban játszódó filmben. Előzőleg Schulz indulatosan bírálta Berlusconit. Berlusconi ezt követően telefonon felhívta Schrödert, aki az olasz miniszterelnök sajnálkozását bocsánatkérésnek tekintette. Berlusconi azonban leszögezte: csak amiatt sajnálkozott, hogy ironikusnak szánt mondatait félreértették.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!