Natália
-3 °C
8 °C

Új számítástechikával látták el az orosz vezérkari akadémiát

NEWSru.com
2003.05.17. 19:24
Az orosz vezérkari akadémia új épülete

Moszkvában, az Oroszországi Fegyveres Erők vezérkari akadémián megnyították a hadműveleti-hadászati kiképző központot. Az ünnepélyes megnyitón résztvett Jurij Luzskov főpolgármester, aki beszédében hangsúlyozta: "a katonai vezetők felkészítésével szemben megnövekedett követelmények, a hadműveleti-hadászati tervezésben megjelent automatizált vezetési rendszerek szükségessé tették az akadémián folyó oktatási folyamat korszerűsítését, a számítástechnika széleskörű alkalmazását, grafikus informatikai eszközökre épülő tájékoztatási-számvetési rendszerek bevezetését. Mindezeket a követelményeket a most üzembe állított hadműveleti-hadászati kiképző központ tudja teljesíteni".

Oroszországban közismert tény, hogy az orosz fővárosi hatóságok nagy anyagi segítséget nyújtottak az akadémia számára. A pénzt az előadó- és osztálytermek, laboratóriumok új számítástechnikával történő felszerelésére fordították, ezáltal lehetőség nyilt a legkülönbözőbb szintű parancsnoki és törzsvezetési gyakorlatok és hadijátékok végrehajtására különféle hadszínterek viszonyai között.

Az új kiképző központban az orosz fegyveres erők és testületek parancsnokai, állami szakhatóságok vezetői tanulnak. A vezérkari katonai akadémiát 1832-ben I. Miklós cár alapította, 2002-ben ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. Az orosz tábornoki kar "krémje" az akadémia egykori hallgatóiból áll.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.