Mária
-7 °C
3 °C

Az orosz rendőrség akcióiról nyilatkozott Grizlov belügyminiszter

LENTA.RU
2003.07.23. 15:53
Borisz Grizlov belügyminiszter

Számos oroszországi nagyvárosban a rendőrség munkájának eredményeként több olyan személyt vettek őrizetbe, akit terrorista csoporthoz való tartozással gyanúsítanak, - közölte szerdán Borisz Grizlov orosz belügyminiszter.

"Nagy erőfeszítéseket tettünk a lakóhely, vagy tartózkodási hely szerinti nyilvántartások ellenőrzésére, a több milliós oroszországi nagyvárosokban a körözött személyek felkutatására. Olyan személyeket találtunk, akik nem tudták kellőképp megindokolni tartózkodásukat és akiket terrorista csoportokhoz való tartózással gyanúsítunk", - mondta a belügyminisztérium feje.

Részben Moszkva környékén, Domogyedovóban, Pavlovo Poszádban, olyan etnikai alapon szervezett bűnszövetkezeteket számoltak fel, amelyekbe csecsenek tartoztak. Ezek a csoportok, Grizlov állítása szerint, részt vehettek terrorista merényletek szervezésében és végrehajtásában, mivel tagjaiknál nagy mennyiségű fegyvert és robbanóanyagot találtak. A miniszter hangsúlyozta, hogy a július 5-i tusinói merénylet után általa kiadott parancs alapján bevezetett intézkedések következtében a rendőrség több merényletet tudott megakadályozni. Nazrányban egy BMW-t tartóztattak fel három fegyveressel, közülük az egyiket a tűzharcban megsebesítették, másik pedig felrobbantotta magát. A szverdlovi területen két embert fogtak el, 11 kg TNT-t és hexogent koboztak el tőlük, további 10 kg robbanóanyagot pedig a házkutatások során találtak meg. Uljanovszkban a helyi piac bejáratánál találtak robbanószerkezetet és egy raktárat a második világháború idejéből származó lőszerekkel. Összességében, a BM adatai szerint, 400 engedély nélküli lőfegyvert, 100 kg-nál több robbanóanyagot és legalább 100 kg drogot találtak. Grizlov nem volt hajlandó kommentálni azt a hírt, mely szerint Volgográdban két olyan csecsen nőt vettek őrizetbe, akiket terroristákkal való kapcsolattartással gyanúsítottak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.