Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Földrengés Pakisztánban

2005.10.08. 11:05
Több száz halálos áldozata van a Pakisztán északi részén szombat reggel bekövetkezett földrengésnek. A katasztrófa Indiát is érintette.
A pakisztáni magyar nagykövetséggel kapcsolatban lévő magyarok közül senki nem sérült meg a szombat reggeli pakisztáni földrengésben - mondta Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője. A pakisztáni szeizmológiai intézet mérése szerint a néhány perces időkülönbséggel bekövetkezett két rengés közül a nagyobbik 7,6-os erősségű volt a Richter-skálán. Epicentruma Iszlámábádtól mintegy száz kilométerre északra volt. Helyi idő szerint délután, közép-európai idő szerint déltájt újabb erős földrengések voltak érezhetők a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban . Az újabb rengések pánikot váltottak ki a lakosság körében.

Meghaladhatja az ezret is a Dél-Ázsiát sújtó erős földrengés pakisztáni halálos áldozatainak száma - mondta Iszlámábádban Pervez Musarraf államfő szóvivője. "Nagy lesz az áldozatok száma..., jóval meghaladhatja az ezret - jelentette ki Saukat Szultan szóvivő. Pontos számadatok azonban még nem állnak a hatóságok rendelkezésére - tette hozzá. Szavai szerint a leginkább sújtott terület az ország északi, sűrű erdőkkel borított magashegyi részén fekvő Mansera körzet. Nagyok a veszteségek Muzaffarabádban is. A város épületeinek csaknem a fele romba dőlt, vagy súlyosan megrongálódott. A hadsereg helikopterei szállítják el a sérülteket a katasztrófa sújtotta térségekből más területek kórházaiba - mondta a szóvivő. Az ország északi térségeinek számos városában és falujában omlottak össze épületek a földrengés hatására. A pakisztáni fővárosban is ledőlt a földmozgás hatására két, emeletes ház.

Az indiai rendőrség közlése szerint a földrengés, amelynek középpontja a pakisztáni-indiai határ közelében volt, 174 halálos áldozatot követelt Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló területein. A sebesültek száma hatszázra tehető.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!