Auguszta
5 °C
22 °C

Pokolgép robbant Pakisztánban

2002.11.15. 09:30
Két ember életét vesztette, tizenegy megsebesült pénteken Pakisztán déli részén, amikor felrobbant egy autóbuszba rejtett pokolgép. A merénylet valószínűleg bosszú volt a két CIA-ügynököt meggyilkoló pakisztáni férfi csütörtöki kivégzéséért.
Két embert megölt, tizenegyet megsebesített az a pokolgép, amely a Karacsitól 160 kilométerre délre fekvő Hyderabadban robbant fel pénteken reggel. A robbanószerkezetet a busz egyik ülése alatt helyezték el.

Kivégeztek egy Pakisztánit

A merénylet elkövetéséért egyelőre senki nem vállalata a felelősséget, de szakértők szerint az erőszakos cselekmény összefüggésben áll azzal, hogy Egyesült Államokban csütörtökön kivégeztek egy pakisztáni férfit. Mir Aimal Kasi 1993-ban meggyilkolta a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) két alkalmazottját a Közel-Kelettel kapcsolatos amerikai politika miatti felháborodásában. A férfi kivégzése egyébként a külföldön található amerikai érdekeltségek elleni megtorló akciókhoz vezethet.

Bezártak a külföldi iskolák

Az indonéziai fővárosban, Jakartában ezért máris bezártak azok az iskolák, ahol az országban élő külföldiek gyermekei tanulnak. A dpa hírügynökség amerikai nagykövetségi forrásra hivatkozva megírta, hogy bombafenyegetést kapott a Jakarta Nemzetközi Iskola (JIS), ahová az amerikai kolónia gyermekei járnak, és ezért pénteken nem lesz tanítás. Hasonlóképpen szünetel az oktatás az ausztrál és a brit nemzetközi iskolákban.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!