Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Robbanó antiszemita plakátok

2002.07.08. 14:47
Két ember megsebesült hétfőn Oroszországban, amikor megpróbált eltávolítani egy út mentén kihelyezett antiszemita plakátot, amelyhez pokolgép volt erősítve. Az ehhez hasonló merényletek egyre gyakoribbak az országban.
A két férfi autóval haladt az országúton, és amikor észrevették a plakátot, kiszálltak, hogy eltávolítsák az út mellől. Ekkor felrobbant a plakáthoz erősített pokolgép, súlyos karsérüléseket okozva a két férfinak.

Súlyos sérüléseket okoz

Oroszországban az utóbbi hónapokban több hasonló eset is történt. A legsúlyosabb május végén, a Moszkvát Kijevvel összekötő országút 32. kilométerénél esett meg. Ekkor a 28 éves Tatyjana Szapunova szintén megpróbált eltávolítani az út mellől egy antiszemita plakátot, amelyhez robbanószerkezet volt erősítve. Az 50-100 gramm trotil robbanásával egyenértékű detonáció következtében a moszkvai fiatalasszony súlyosan megsebesült.

Országos jelenség

Néhány napja a kelet-oroszországi Vlagyivosztok egyik főútvonala mentén, június 12-én pedig a moszkvai körgyűrű mentén bukkantak rá antiszemita plakátra. Június 17-én pedig egy antiszemita feliratú papírdobozt találtak Krasznojarszkban a repülőtér közelében. E három helyen riasztották a hatóságokat, mert a moszkvai esetből okulva robbanástól tartottak. Ám a félelmek alaptalannak bizonyultak, a plakátokhoz erősített, pokolgépnek álcázott szerkezetek ártalmatlanok voltak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!