Judit
3 °C
6 °C

Pártkarrierről álmodott a Schrödert megpofozó tanár

2004.05.22. 10:54
Kapcsolódó cikkek (1)
Azért akartam belépni a szociáldemokrata pártba, hogy jelölt legyek Schröder ellenében, nyilatkozta a Spiegelnek az a férfi, aki kedden megpofozta Németország kancellárját. Gerhard Schröder hivatala bántalmazás és testi sértés címén feljelentette a támadót.
Elégedetlenségével magyarázta tettét az a munkanélküli tanár, aki kedden este Mannheimben pofont adott Gerhard Schröder kancellárnak. A Der Spiegel hamburgi hírmagazin új számában megjelent nyilatkozata szerint a tanár illetlennek tartja ugyan tettét, de jogosnak. Olyan tervet dédelgetett, hogy a párton belül karriert csinálva egy napon ellenjelöltként léphet fel Schröderrel szemben.

"Azért akartam belépni a szociáldemokrata pártba, hogy jelölt legyek Schröder ellenében, mivel Schrödert a legsilányabb, legsikertelenebb kancellárnak tartom, olyannak, akinek halvány fogalma sincs a dolgokról" - nyilatkozta a Berlinből származó, Freiburg mellett élő tanár, aki februárban lett párttag, de pofozás után rögtön ki is zárták.

A kancellári hivatal bántalmazás és testi sértés címén feljelentette a támadót, a tanárt egy évi terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal sújthatják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.