Natália
-3 °C
8 °C

Tizennyolc éves polgármestert választottak Pennsylvaniában

2001.11.08. 16:22
Egy tinédzser nyerte meg a polgármester választást Pennsylvania egyik választókerületében. A tizennyolc éves Jeffrey J. Dunkel a középiskolában, onkormányzati tanulmányai kapcsán került kapcsolatba a politikával. A jelenlegi polgármester csak hét szavazatot kapott.
Ellenfél nélkül indult és 43 szavazatot szerzett a pennsylvaniai Munt Carbon választókörzetében egy tizennyolc éves fiatalember. A jelenlegi polgármester John A. Furphy hét szavazatott kapott, így esélye sem volt az újraválasztásra.

"Még mindig sokkol, hogy nyertem" - mondta Jeffrey J. Dunkel, aki hivatalos kinevezése előtt is részt vett a városháza tanácskozásain. "Mikor elkezdtem kérdéseket feltenni, azt mondták, még csak tizennyolc vagyok, és egy önkormányzat munkája nagyon bonyolult, és ha azt gondolom, hogy jobb munkát tudnék végezni, induljak a választásokon" - teszi hozzá. Dunkel a középiskolában önkormányzati tanulmányai kapcsán került kapcsolatba a politikával.

A fiatalember a határozott vezetés híve, nyilatkozata szerint első lépése a helyi rendőri erők létrehozása lesz. Havi javadalmazása 50 dollár lesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.