Hedvig
9 °C
24 °C

Tizennyolc éves polgármestert választottak Pennsylvaniában

2001.11.08. 16:22
Egy tinédzser nyerte meg a polgármester választást Pennsylvania egyik választókerületében. A tizennyolc éves Jeffrey J. Dunkel a középiskolában, onkormányzati tanulmányai kapcsán került kapcsolatba a politikával. A jelenlegi polgármester csak hét szavazatot kapott.
Ellenfél nélkül indult és 43 szavazatot szerzett a pennsylvaniai Munt Carbon választókörzetében egy tizennyolc éves fiatalember. A jelenlegi polgármester John A. Furphy hét szavazatott kapott, így esélye sem volt az újraválasztásra.

"Még mindig sokkol, hogy nyertem" - mondta Jeffrey J. Dunkel, aki hivatalos kinevezése előtt is részt vett a városháza tanácskozásain. "Mikor elkezdtem kérdéseket feltenni, azt mondták, még csak tizennyolc vagyok, és egy önkormányzat munkája nagyon bonyolult, és ha azt gondolom, hogy jobb munkát tudnék végezni, induljak a választásokon" - teszi hozzá. Dunkel a középiskolában önkormányzati tanulmányai kapcsán került kapcsolatba a politikával.

A fiatalember a határozott vezetés híve, nyilatkozata szerint első lépése a helyi rendőri erők létrehozása lesz. Havi javadalmazása 50 dollár lesz.