Zalán
6 °C
19 °C

Bomba a vasúti sín alatt Prága közelében

2003.10.19. 14:04
Robbanószerkezetet találtak vasárnap délelőtt Prága mellett az egyik vasútvonalon a sínek alatt. Egyelőre nem tudható, hogy a korábban már próbálkozó merénylő helyezett-e el ismét bombát a Prága-Plzen vonalon.
A rendőrség szerint házi készítésű, működőképes robbanószerkezetre bukkantak Prága közelében egy vasúti sín alatt. A tűzszerészek hatástalanították a bombát. A Prága-Plzen vonalon ezért néhány óráig szünetelt a forgalom, mert a síneket biztonsági okokból számos helyen ellenőrizni kellett.

Egyelőre nem tudható, hogy az eset összefügg-e a két hasonló tavalyi esettel, amikor szintén Prága közelében próbált meg ismeretlen tettes vasúti balesetet előidézni. Az egyik esetben házi készítésű robbanószerkezetet helyezett el a sínek alatt, míg a másik esetben két helyen átfűrészelte az egyik sínt. Idén januárban pedig észak-morvaországban találtak robbanóanyagot a sínek alatt.

A hatóságoknak mindmáig nem sikerült a tettes nyomára bukkanniuk. A tavalyi esetek óta azonban a cseh vasúti társaság megszigorította a vasútvonalak ellenőrzését. A tettest, amennyiben rendőrkézre kerülne, nyolctól tizenöt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!