Elemér
5 °C
16 °C

Rakétatalálat érte a bagdadi amerikai nagykövetséget

2005.01.29. 19:30
Kapcsolódó cikkek (1)
A vasárnap kezdődő iraki választások előtt rakétatámadást követtek el a bagdadi amerikai nagykövetség ellen. Két amerikai meghalt, hat ismeretlen nemzetiségű ember megsebesült.
Órákkal az iraki választások kezdete előtt rakéta csapódott szombaton a bagdadi amerikai nagykövetség területére és megölt két embert, legalább hatot pedig megsebesített, közölték diplomáciai források.

Az iraki főváros központjában, a szigorúan védett zöld zónában lévő diplomáciai képviseletet sötétedés után érte a támadás. A robbanást a város távolabbi részein is hallani lehetett.

A Reuters jelentése szerint hat ember sebesült meg a támadásban. Bob Callahan követségi szóvivő szerint valamennyi áldozat amerikai állampolgár. Egy másik követségi forrás szerint a halottak egyike polgári személy, a másik tengerészgyalogos volt.

Az amerikai képviselet korábban Szaddám Huszein elűzött diktátor egyik palotája volt. A becsapódás az egyik melléképület mellett történt, ahol a misszió alacsonyabb rangú beosztottai dolgoznak, John Negroponte nagykövet és a vezető beosztottak pedig a főépületben.

Nem ez az első támadás a bagdadi amerikai nagykövetség ellen. Augusztusban két embert sebesült meg egy aknavetővel végrehajtott támadás után.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.