Salamon
7 °C
13 °C

Iraki robbanások: támadás és baleset

2003.07.01. 01:58
Faludzsában egy mecsetet ért bombatámadás, és az amerikaiakra is rátámadtak. Haditha közelében fosztogatók haltak szörnyet egy elhagyatott lőszerraktár robbanása során.
Három robbanásban négy ember meghalt, tizenöt megsebesült Irakban hétfőn este. A súlyos incidens a Bagdadtól mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő Fallúdzsában történt, ahol az amerikai hadsereg egyelőre kevés sikerrel fáradozik a rend helyreállításán - jelentette az AFP hírügynökség. Az egyik robbanás egy mecsetet sújtott, és kórházi források szerint az áldozatok teológiahallgatók. A sebesültek között található a mecset imámja is.

Fallúdzsában múlt szerda óta minden nap történik hasonló incidens. Több esetben a rend visszaállításán fáradozó amerikai katonákat érte támadás.

Fémgyűjtők a lőszerraktárban

Irakban körülbelül harmincan vesztették életüket amikor robbanás következett be egy lőszerlerakó helyen hétfőn. A baleset észak-irakban Haditha város közelében a sivatagban egy fosztogatás során következett be. Helyiek beszámolói szerint nagyon sokan megsérültek. A robbanás oka egyelőre ismeretlen.

Najnediman al-Ami, helyi orvos az AFP-nek nem tudta felbecsülni a halálos áldozatok számát. Mint mondta, a testek elszenesedtek és a raktárépület teteje beomlott. Egy égési sérült becslése szerint százan tartózködtak az épületben a robbanás idején.

Elmondta továbbá: a helyiek a lőszerek óvatos szétszerelésével és hatástalanításával próbálkoztak, hogy a fémet eladhassák. Szegények vagyunk és egy tonna rezet ötszázezer dínárért (százezer forint) tudunk eladni.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!