Árpád
-1 °C
9 °C

Megadta magát a magányos géprabló

2003.03.29. 02:55
Szombat hajnalban megadta magát az a magányos légi kalóz, aki péntek este Athénba térítette el a török légitársaság Isztambulból Ankarába tartó járatát. A török rendőrség közölte, hogy a légi kalóz egy 22 éves török állampolgár.
Török és görög sajtóbeszámolók szerint szombat hajnalban megadta magát az a magányos légi kalóz, aki péntek este Athénba térítette el a török légitársaság Isztambulból Ankarába tartó járatát. A gépeltérítő elengedte az utasokat, akik valamennyien épségben hagyták el a repülőgépet.

A török rendőrség közölte, hogy a légi kalóz egy 22 éves török állampolgár. Úgy tűnik, hogy nincs köze semmiféle terrorista szervezethez, tettének magánjellegű indítéka van. A repülőn tartózkodó egyik török parlamenti képviselő a CNN-Türk hírtelevíziónak elmondta: a gépeltérítő azután egyezett bele a túszok elengedésébe, hogy mobiltelefonon beszélt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel és Binali Yildirim közlekedési és szállítási miniszterrel.

A magányos géprabló a Turkish Airlines Isztanbulból Ankarába tartó járatát pénteken Athénba térítette, fedélzetén 194 utassal és 9 fős személyzettel. Az Airbus 310-es gép közép-európai idő szerint éjfél előtt leszállt a görög fővárosban. A gépeltérítő előbb az égei-tengeri Izmir felé fordított, majd Athén felé vette az irányt. A görög légtérben két F-16-os vadászgép kísérte az Airbust az athéni repülőtérig, ahol péntek éjfél előtt szállt le.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!