Emánuel
3 °C
12 °C

Nagyot botlott Rice nyelve Moszkvában

2005.04.20. 14:38
Orosz nyelven próbált interjút adni Moszkvában Condoleezza Rice. A pályafutását Oroszország-szakértőként kezdő amerikai külügyminiszter nyelve többször is beletört a kísérletbe, egyik elszólásában arról beszélt, hogy indulna az Egyesült Államok elnökségéért.

Kellemetlen bakit ejtett moszkvai rádióinterjújában Condoleezza Rice. A pályafutását Oroszország-szakértőként kezdő Rice oroszul próbált válaszolni a műsorvezető és a hallgatók kérdéseire az Eho Moszkvi rádió adásában. Ám amikor arról kérdezték, megpályázza-e az elnökséget, megbotlott a nyelve, írja a Reuters.

"Da", választolta a kérdésre, amit aztán hét nyettel próbált egyértelműen semlegesíteni. Amikor aztán egy kislány a karriersikerei eléréséről kérdezte, már angolra váltott. "Ezt túl bonyolult lenne megválaszolni" - mondta. "Nagy lehetőség volt számomra a visszatérés Oroszországba. Szeretem az országot, a kultúráját és a nyelvét" - folytatta angolul.

Ezt bizonyítandó újra oroszra váltott. Feltehetően azt akarta mondani, hogy következő interjúját oroszul szeretné adni, ám az adni ige helyett a "pénzt keresni" értelmű, hasonló igealakot használta, írja a Reuters.

"Nehéz lesz ez, kijöttem a gyakorlatból, a maguk nyelve meg tele van ezekkel a szörnyű esetekkel. Ez bonyolult nekünk, nehéz hibátlanul beszélni" - szabadkozott végül az oroszszakértő külügyminiszter.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!