Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Meggyilkolná a román elnököt a maffia

2005.01.26. 16:40
Bérgyilkosokkal gyilkoltatná meg a korrupcióellenes harcot hirdető Traian Basescu román elnököt a román maffia. A bűnözők Basescu kormányfőjével, Tariceanuval is végeznének a titkosszolgálatok értesülései szerint.

Merényletet terveztek Traian basescu, a decemberben megválasztott román államfő és frissen kinevezett kormányfője, Calin Popescu Tariceanu ellen, számolt be Radu Timofte, a román hírszerzés, az SRI igazgatója a Realitatea hírtelevízióban. Mint mondta, az elmúlt hetekben feltűnően elszaporodtak az SRI birtokába került olyan alvilági információk, melyek arra utalnak, hogy a korrupciós ügyekbe keveredett maffiózók bérgyilkosokat toboroznak.

Timofte szerint az utóbbi négy évben összesen nem futott be annyi híresztelés, mint idén januárban. A "töredékes, részleges" értesülések egyértelműen a decemberben hivatalba lépett, legfőbb feladatának a korrupció elleni harcot tartó Basescu és Tariceanu "érintettségéről, veszélyeztetettségéről" szólnak.

Csak hogy tudják

Az SRI a román kormányőrséggel együttműködve ellenőrzi az értesüléseket, melyről tájékoztattják az államfőt is, mondta el Timofte a Realitateának.

A titkosszolgálatok vezetője, mint mondta, azért hozta nyilvánosságra az információkat, hogy ezúton is "lehűtse" a korrupció útján meggazdagodott maffiózókat arra, hogy a hírszerzés résen van. Timofte értesüléseit a kormányőrség és az államfői hivatal szóvivője is megerősítette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.