Natália
-3 °C
8 °C

Szétverték a rendőrök a nőnapi tüntetést

2005.03.06. 22:09
Kapcsolódó cikkek (1)
Kétszázan békésen elvonultak, százan maradtak, miután török rohamrendőrök feloszlattak egy engedély nélküli tüntetést Isztambulban. Könnygázzal és gumibottal zavarták el a nőnapi demonstráción összegyűlt embereket.

Gumibottal és könnygázzal vertek szét egy nőnapi tüntetést török rohamrendőrök Isztambulban, írta hírügynökségi jelentések alapján a Startribune.com.

A közelharcra a tüntetők és a rendőrök között azért került sor, mert a demonstrációt nem jelentették be, és a tömeg egy része nem volt hajlandó elmenni a rendőri felszólítás után. A legtöbben békésen távoztak, száz ember azonban ott maradt. A hírek szerint senki sem sérült meg. Korábban a rendőrség feltartóztatott negyvennyolc személyt, akik a tüntetésre igyekeztek.

A közelgő Nemzetközi Nőnap alkalmából rendezett demonstráción mintegy háromszáz tüntető skandálta: "Egyenlő munkáért egyenlő fizetést!", illetve "Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, ellenállunk!"

Szombaton bejelentett tüntetést is tartottak a nők jogaiért, ezen néhány ezren vettek részt, többségükben nők, és a rendőrség itt nem avatkozott be.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.