Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Nem engednek a palesztin zsarolásnak

2006.06.27. 06:28
Abasz elnök palesztin biztonságiakat küldött Gázába az elrabolt izraeli tizedes felkutatására, de a határon már csatasorba rendeződtek az izraeli páncélosok. A palesztinok barrikádokat emelnek, a terroristák négyszáz fogoly szabadon bocsátását követelik.

Nem enged a palesztin terroristák zsarolásának és nem bocsájt szabadon mintegy száz bebörtönzött palesztin nőt és háromszáz fiatalkorút Izrael. A szélsőségesek egy a hétvégén elrabolt izraeli tizedes szabadon bocsátását ígérték cserébe.

Benne lehet a Hamasz is

Salit tizedest, akit egy alagútrendszeren hurcoltak Gázába, feltehetően három palesztin terrorcsoport, köztük a kormányzó Hamasz katonai szárnya összehangolt akcióval rabolhatta el. A tizedes kiszabadítására Izrael katonai akciót tervez, Gáza határánál már csatasorba is álltak a páncélosok.

A másik oldalon a palesztinok barikádokat emeltek az utakon.

"A foglyok szabadon engedésének kérdése egyáltalán nincs az izraeli kormány napirendjén" - vetette el a palesztinok zsarolását Ehud Olmert izraeli kormányfő hétfőn Jeruzsálemben. "Közeledik az ideje egy átfogó, kemény, súlyos izraeli műveletnek. Nem fogunk örökké várni" - tette hozzá fenyegetően.

Maguk akarnák megoldani

Mahmud Abasz palesztin elnök és Iszmail Hanije miniszterelnök hétfő este Gázában ismét találkoztak, hogy megtárgyalják az izraeli katona felkutatásának lehetőségeit. Abasz korábban arra utasította a biztonsági szolgálatokat, hogy indítsanak átfogó műveletet a Gázai övezetben Gilad Salit megtalálására.

A palesztin elnök arról biztosította az izraeli hatóságokat, hogy az elrabolt katona ügye 24 órán belül megoldódik, jelentette az izraeli televízió hétfő este "megbízható forrásokra" hivatkozva.

Közben a Népi Ellenállási Bizottságok bejelentette, hogy egy másik izraelit, egy telepest is elrabolt a megszállt Ciszjordániában. Az izraeli hadsereg szóvivője Tel-Avivban azt mondta erre, hogy vizsgálják a bejelentés hitelességét, de egyelőre nem tudják megerősíteni azt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!