Szabina
5 °C
11 °C

Brit kommandósok 'katasztrofális' akciója Észak-Irakban

2003.04.03. 02:23
"Katasztrofálisan" sikerült a brit különleges alakulatok észak-iraki bevetése - jelentette a Daily Telegraph című brit napilap. Az SAS és SBS alakulatait az irakiak felfedezték, a kommandósokat felszerelésüket hátrahagyva menekítették ki helikopterekkel.
A napilap katonai forrásokból származó információi szerint az irakiak állításaival ellentétben egyetlen brit katona sem esett el az akcióban. Irak még hétfőn számolt be tíz brit katona észak-iraki haláláról. A körzetből tudósító al-Dzsazíra képein iraki törzsi harcosok a kommandósoktól zsákmányolt Land Rovereket vezettek.

Lockwood nem tudta

Al Lockwood, a brit haderő katari főparancsnokságának szóvivője kedden még nem tudta megerősíteni a kommandós akció hírét, mint mondta "nem tud arról, hogy brit alakulatok harcolnának Észak-Irakban".

"Mentőakciót hajtottunk végre a térségben" - ismerte el szerdán a hadsereg egy szóvivője. Mint mondta, számos hadfelszerelést hátra kellett hagyni, ezt mutatta az al-Dzsazíra. A különleges alakulatok már legalább két hónapja Irakban tevékenykednek, két nyugat-iraki reptér elfoglalásában is részt vettek.

A Telegraph értesülései szerint a brit alakulatok hónapok óta együttműködnek a kurdokkal, az utóbbi napokban részt vettek a légitámadások észak-iraki célpontjainak kijelölésében is.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!