Zalán
9 °C
19 °C

Terrorhullámra számít Szaúd-Arábia

2003.11.10. 10:54
Kapcsolódó cikkek (1)
Jelentősen, 4 600 fővel megnövelték Mekka védelmét a szaúdi hatóságok. A nemzetbiztonsági vezetők újabb terrortámadástól tartanak.
Bármely pillanatban újabb terrortámadást hajthatnak végre az iszlám szélsőségesek - vélik a szaúdi nemzetbiztonsági tisztviselők. A hatóságok 4 600 fővel megerősítették Mekka városának védelmét. Az intézkedéseket a ramadán böjti hónap végéig fenntartják - jelentette a CNN.

A szombat késő éjszaka elkövetett bombamerénylet áldozatainak száma tizenhétre nőtt. A támadásban öt gyermek is életét vesztette. A hatóságok szerint akár 25 ember is életét vesztette, folytatódik a kutatás a romok alatt - írja a CNN.

A támadás száztíznél is több sérültje között négy szaúdi-amerikai kettős állampolgár és hat kanadai - közülük öten arab származásúak - is van - írja a CNN. A hírcsatornának nyilatkozó amerikai tisztviselő szerint előfordulhat, hogy a romok alatt még találnak amerikai áldozatot. Az épületkomplexumban nem regisztrálniuk magukat a belépéskor, így nem tudni, voltak-e amerikai látogatók - mondta el a neve elhallgatását kérő tisztviselő.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.