Miklós
-7 °C
4 °C

Bécsbe szállítják Rudolf Schustert

2002.08.27. 15:34
Rudolf Schuster szlovák államfőt kedden délután Bécsbe szállítják, hogy ott próbálják meg kideríteni betegségének okát. A család feltételezése szerint az államfőt megmérgezték, ezt azonban egyelőre nem tudták minden kétséget kizáróan bebizonyítani.
Schuster az osztrák államfő, Thomas Klestil ajánlatával élve döntött a bécsi kivizsgálás mellett. Az innsbrucki orvosok két éve már megmentették a szlovák államfő életét, akkor a vastagbél végzetesnek látszó átszakadása utáni kezelést követően gyógyultan térhetett haza. A külföldi kezelés költségeit az elnök maga fizeti.

A szlovák orvosok újra rosszul vizsgáztak

Rudolf Schuster
A szlovák köztársasági elnök még augusztus 18-án, II. János Pál pápa krakkói miséjén lett rosszul, az első feltételezések szerint napszúrást kapott. Kórházba szállítása után szerdán a pozsonyi orvosok az első vizsgálatok eredményeinek ismeretében úgy nyilatkoztak, hogy Schuster súlyos mérgezést kapott. Az orvosok szerint az államfő szervezetében a staphylococcus aureust vélték felfedezni, ez azonban egyelőre nem bizonyosodott be.

Schustert szombaton reggel kiengedték ugyan a kórházból, azonban estére olyan rosszul lett, hogy azonnal a pozsonyi katonai kórházba kellett vinni, ahol az ismételt rosszullét okait egyelőre nem tudták megállapítani. Az azóta is a kórházban lévő államfő állapota ingadozó, és diagnózisát illetően a pozsonyi orvosok továbbra is csak találgatnak.

A család szerint Schustert el akarják tenni láb alól

Schuster családja az elnök szombati, másodszori kórházba szállítása után ismeretlen tettes elleni bűnvádi feljelentés elindítását kérte az államügyésztől, mert megalapozottnak vélik a gyanút, miszerint Rudolf Schustert valaki vagy valakik el akarják tenni láb alól.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.