Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Schwarzenegger állásába kerülhet a népszavazás

2005.11.09. 12:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Négy nemmel szavaztak a keddi népszavazáson a kaliforniai választópolgárok. A kudarc csökkenti Arnold Schwarzenegger kormányzó újraválasztási esélyeit.

A kaliforniai választópolgárok elutasították az Arnold Schwarzenegger republikánus kormányzó kezdeményezte négy indítványt a keddi népszavazáson az előzetes eredmények szerint.

Nem, nem, nem

A szavazatok 90 százalékának feldolgozása alapján helyi idő szerint szerda hajnalban közzétett részeredmények szerint a választók 54,4 százaléka szavazott nemmel arra, hogy meghosszabbítsák az állami iskolákban dolgozó tanárok véglegesítéséhez szükséges szolgálati időt.

Elutasították azt az indítványt is, amellyel a közalkalmazottak szakszervezeteit arra köteleznék, hogy a tagság hozzájárulását kérjék minden évben ahhoz, hogy a tagdíjakból befolyt pénzt politikai kampányokra fordíthassák, s amely a kormányzó demokrata párti vetélytársait hozta volna kedvezőtlen helyzetbe.

Csökkentek Schwarzenegger esélyei

A költségvetési kiadások felső határának megszabását és így a kormányzó hatáskörét megnövelő javaslatot a szavazók 61,4 százaléka, míg azt a javaslatot, amely szerint a helyi törvényhozás helyett nyugalmazott bírókra bíznák a választási körzetek tízévenkénti újrarajzolásának a jogát, 58,7 százaléka utasította el.

A népszavazáson feltett négy másik kérdést az előzetes eredmények szerint szintén elutasították a szavazók. A népszavazási kudarc csökkenti Schwarzenegger jövő évi újjáválasztási esélyeit.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.