Miklós
-7 °C
2 °C

Falvakat zártak körbe a robbantók után nyomozó egyiptomiak

2005.07.25. 14:33
Két Sínai-félszigeti falút is körbezártak az egyiptomi hatóságok. Feltételezések szerint két, a robbantásokkal gyanúsított pakisztáni is a falvakban bujkálhat. Hivatalos adatok szerint kevesebben haltak meg a szombati merényletekben.

Két falut vett körül a sarm-es-sejki merénylők utáni hajszában az egyiptomi rendőrség. A hatóságok gyanúja szerint a két pakisztáni, akit a robbantások miatt ki akarnak hallgatni, ar-Ruveiszat és Hurum falvakban rejtőzhet.

A két beduinfalu környékén tűzharc robbant ki a hatóságok és az üldözöttek között. A rendőrök szerint a két keresett pakisztáni a falvakban van, éppen egy pokolgépet szerelt össze.

Pakisztániakat keresnek

Arab műholdas televíziók szerint az egyiptomi hatóságok hat - más források szerint kilenc - pakisztánit gyanúsítanak a támadás elkövetésével. A televíziók úgy tudják, hogy a pakisztániak sarm-es-sejki szállodákban laktak, de a szombat hajnali robbantások után nyomuk veszett, útlevelüket is a recepción hagyták.

Az egyiptomi rendőrök mintegy 50 ember, köztük pakisztániak fényképét osztották ki a Sínai-félsziget déli részén felállított ellenőrzőpontoknál. Az egyiptomi rendőrség előzőleg azt közölte, hogy hat pakisztánit gyanúsítanak a merényletek elkövetésével, fényképüket a kormányzóság rendőrőrsein is kifüggesztették.

Öngyilkos merényletek voltak

A Sínai kormányzója szerint három robbantó öngyilkos akciót hajtott végre, holttesteik a romok közül kiásottak között lehetnek. Majdnem biztosra vehető, hogy a Ghazala Gardens szálloda támadója életét vesztette, amikor gépkocsijával, egy zöld színű Isuzu kisteherautóval behajtott a recepcióra, elgázolva két biztonsági őrt.

A hatóságok mindeközben csökkentették az áldozatok számára vonatkozó adataikat. Hivatalos közlések szerint a szombati merényletben hatvannégyen vesztették életüket és 124-en sebesültek meg. Korábban nyolcvannyolc halottról és kétszáz sebesültről szóltak a hírek. A hatóságok szerint még harminckét sérültet ápolnak kórházban.

A kairói brit nagykövetség szóvivője hétfőn megerősítette, hogy a terrorcselekményeknek egy brit áldozata is volt. A külföldi áldozatok közül korábban két olasz és egy cseh állampolgár halálát erősítették meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!