Judit
-2 °C
8 °C

Sevardnadze Grúziában marad

2003.11.24. 20:31
Eduard Sevardnadze hétfőn cáfolta, hogy Németországba készülne. "Bár nagyon szeretem Németországot, az én hazám Grúzia, s tartozom neki azzal, hogy itt maradok. Nem forgatok olyan gondolatokat a fejemben, hogy Németországba távozok" - közölte a vasárnap lemondott grúz elnök a ZDF német televízió állomással.
Sevardnadze esetleges németországi letelepedését azóta emlegetik, hogy nagy példányszámú német lapok azt írták: a 75 éves grúz államférfi közvetítőkön keresztül házat vett az elegáns német üdülőhelyen, Baden-Badenben. A három hektáros parkkal övezett villát állítólag Max Grundig gyáros özvegye bocsátotta áruba, a Bild című bulvárlap a villa értékét 11 millió euróra becsülte.

Hétfőn Németországban már annak a híre is elterjedt, hogy Sevardnadze megérkezett Baden-Badenbe, de a hír nem bizonyult igaznak. Béla Anda kormányszóvivő korábban azt mondta, hogy Sevardnadzét szívesen látnák Németországban, ha ide akarna jönni, s méltatta a politikusnak, szovjet külügyminiszterként, a német egység létrejöttében szerzett érdemeit.

Sevardnadze a ZDF-interjúban köszönetet mondott az invitálásért. Korábban úgy nyilatkozott, hogy ha vissza kellene vonulnia, szívesen élne Tbilisziben, vagy szülőhelyén, Mamatiban, de lakhatna Moszkvában, vagy Washingtonban is.

A Németország délnyugati részén fekvő Baden-Badenben manapság szívesen időznek az orosz felső tízezer tagjai, ám a gyönyörű fekvésű, gyógyforrásairól, kaszinójáról és lóversenypályájáról ismert városkában a XIX. és a XX. században orosz nemesi családok is szívesen pihentek. Megfordult falai között Lev Tolsztoj és Ivan Turgenyev is.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.