Pál
-9 °C
0 °C

Hitelesnek tűnik a Szaddám-felvétel

2003.07.18. 21:00
A két arab nyelvű televízióban csütörtökön lejátszott hangfelvétel nagy valószínűség szerint Szaddám Huszein volt iraki vezető hangját tartalmazza és vélhetően nemrég rögzítették - nyilatkozták pénteken az amerikai hírszerzés képviselői Washingtonban.
A felvétel rossz hangminősége kizárja a teljes bizonyosságot, ugyanakkor a szövegben elhangzó, a közelmúlt eseményeire vonatkozó utalások miatt a kazettát kétség nélkül mostanság készíthették - hangoztatták.

A felvételen hallható hang július 14-re keltezi beszédét, és elítélően szól az iraki kormányzótanács létrehozásáról. A testületet vasárnap nevezték ki.

A dubaji központú al-Arabija és a katari székhelyű al-Dzsazíra műholdas televíziócsatorna csütörtökön Szaddám Huszein volt iraki diktátornak tulajdonított hangfelvételt játszott le. A beszélő azzal vádolja az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát, hogy az iraki tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban hazudtak saját népüknek a háború mielőbbi megindítása érdekében, valamint arra figyelmezteti a koalíciós erőket, hogy az elkövetkező időszakban az ellenük irányuló szabotázsakciók fokozódásával kell számolniuk.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!