Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Lebombázta Aprajafalvát a Unicef

2005.10.12. 10:59
Sokkoló kampánnyal akar százezer euró adományt gyűjteni Belgiumban a Unicef. Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete szerint a harmadik világ szenvedésének hagyományos képei már túl megszokottá váltak, ezért a törpöknek kellett elpusztulniuk a jó ügyért.

Brutális véget ért a törpök mulatsága. A tábortűz mellett éneklő törpök váratlanul egy bombatámadás poklában találják magukat. A terror mindenkit elpusztít, az egyetlen túlélő törpbabát törphullák halmai veszik körbe. A képbe beúszik az üzenet: "Ne hagyjátok, hogy a háború befolyásolja a gyermekek életét".

Az Unicef új reklámfilmje sokkolta Belgiumot, írja a Daily Telegraph. Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete este kilenc utáni sugárzásra szánta reklámját, de első bemutatása előtt az esti híradó is részleteket közölt belőle. Azok a kisgyerekek, akik véletlenül látták, azonnal jajveszékelni kezdtek, írja a Telegraph.

Az Unicef a törpök alkotójának családjával egyeztetve alkotta meg sokkoló reklámját. A harmadik világ szenvedésének képei túl általánosakká váltak, valami újra volt szükség, hogy hathassanak a nyugati világ lelkiismeretére, magyarázta a Telegraphnak Philippe Henon, az Unicef belga irodájának szóvivője.

A szervezet százezer eurót (mintegy 25 millió forintot) szeretne összegyűjteni Belgiumban a burundi gyermekkatonák rehabilitációját támogató programra. A szervezet reklámpartnere, a Publics szerint a hagyományos reklámokkal már nem lehetett volna hatást elérni.

A reklámcég a belga tévénézők gyerekkori emlékeire építve akart sokkolni, ezért is esett a választás a tévézés őskorában, 1958-ban adásba került rajzfilmfigurákra, írja a Telegraph.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!