Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Panamázhatott a szófiai főpolgármester

2004.05.06. 06:51
Ideiglenesen felmentették a nagy vagyoni kár okozásával vádolt szófiai polgármestert az illetékes bíróság. AZ ügyészség szerint Sztefan Szofianszki negyedáron számolt el egy földterületet egy izraeli cég felé. A felmentést az ügyészség kérte, nehogy a politikus akadályozhassa a nyomozást.
Ideiglenesen felfüggesztette tisztségéből Szófia főpolgármesterét az illetékes bíróság. Sztefan Szofianszki felfüggesztését az ügyészség kezdeményezte, hogy a politikus ne tudja megakadályozni az ellene kezdett vizsgálatot.

Alulbecsülte

Az ügyészség vádja szerint Szofianszki jelentős anyagi kárt okozott a bolgár fővárosnak, amikor a valós érték negyedéért apportált földterületeket egy izraeli befektetőcéggel közös vállakozásba. Az 1998-ban létrehozott közös vállalat a les Halles nevű bevásárlóközpont felépítésére és üzemeltetésére jött létre.

A főváros egy ingatlant és a földterületet vitte a közös vállalatba, s ennek fejében a részvények egynegyedét kapta. A közös vállalat részvényeinek 75 százaléka az izraeli befektetőé lett, aki az épület felújítását vállalta.

Az 53 éves Szofianszkit, tavaly novemberben választották harmadszor újra a bolgár Szabad Demokraták Szövetsége párt jelöltjeként. A főpolgármester tagadja az ellene megfogalmazott vádat, szerinte politikai ellenfeleinek támadásáról van szó.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.