Elemér
5 °C
16 °C

Panamázhatott a szófiai főpolgármester

2004.05.06. 06:51
Ideiglenesen felmentették a nagy vagyoni kár okozásával vádolt szófiai polgármestert az illetékes bíróság. AZ ügyészség szerint Sztefan Szofianszki negyedáron számolt el egy földterületet egy izraeli cég felé. A felmentést az ügyészség kérte, nehogy a politikus akadályozhassa a nyomozást.
Ideiglenesen felfüggesztette tisztségéből Szófia főpolgármesterét az illetékes bíróság. Sztefan Szofianszki felfüggesztését az ügyészség kezdeményezte, hogy a politikus ne tudja megakadályozni az ellene kezdett vizsgálatot.

Alulbecsülte

Az ügyészség vádja szerint Szofianszki jelentős anyagi kárt okozott a bolgár fővárosnak, amikor a valós érték negyedéért apportált földterületeket egy izraeli befektetőcéggel közös vállakozásba. Az 1998-ban létrehozott közös vállalat a les Halles nevű bevásárlóközpont felépítésére és üzemeltetésére jött létre.

A főváros egy ingatlant és a földterületet vitte a közös vállalatba, s ennek fejében a részvények egynegyedét kapta. A közös vállalat részvényeinek 75 százaléka az izraeli befektetőé lett, aki az épület felújítását vállalta.

Az 53 éves Szofianszkit, tavaly novemberben választották harmadszor újra a bolgár Szabad Demokraták Szövetsége párt jelöltjeként. A főpolgármester tagadja az ellene megfogalmazott vádat, szerinte politikai ellenfeleinek támadásáról van szó.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.